Adventi kézműveskedés
2014. december 2. 12:36

 

Adventi várakozás

 

Gyermekkorom óta utálok várakozni. Kifejezetten felesleges időtöltésként élem meg, ha buszra kell várni, vagy ha nagy sor van egy jegypénztárnál. Van az életünkben azonban izgalmas várakozás is. Ilyen reményteli időszak az Advent, amikor a keresztények Jézus megszületését, a Karácsony ünnepét várják. Ennek az ünnepnek az első készületeit tartottuk meg november 28-án a Faluházban, ahol kicsik és nagyok közösen készítették el az adventi koszorúkat, adventi naptárakat. Az adventi naptáron feltüntettük azokat a tulajdonságokat, amiket fontosnak tartunk, hogy a Karácsonyi ünnepekig minél többször gyakoroljuk a környezetünkben. Ilyen cselekedetek a türelem, a segítőkészség, a barátság, a vidámság, a szeretet, az adakozás és a szorgalom. Ezen a péntek délután közel 50 adventi koszorú készült el és közben mindenki átélte milyen a segítőkészség, az adakozás, a barátság és a türelem. A kézműves délutánon elkezdtük a lelki felkészülést is.

Budai Ilona népdalénekes és mesemondó varázslatos énekei és történetei repítettek el minket a székelyföldi karácsonyok hangulatába.

Szeretném külön megköszönni a koszorúkészítéshez nyújtott segítségét Somodi Istvánnénak, Mohos Pálnénak, Csarmaz Idának, Láda Annának és Tatár Bélának. Köszönjük a Faluház munkatársainak a programhoz nyújtott segítséget.

 

 

                                                                                                                   Pótári Mihály

                                                                                        „Hogy Életük Legyen” Alapítvány az Ifjúságért