Altenahri diákok érkeznek májusban
2015. április 10. 12:22

A közel húsz éves cserekapcsolat az idén is folytatódik, német gyerekek érkeznek most hozzánk május 3-án vasárnap.

A cserekapcsolat lebonyolítását, szervezését az ÁMK vállalta fel a szülők, az Önkormányzat, Iskola és az Alapítvány a Mártélyi Iskoláért segítségével.

Most 23 felsős diák érkezik Mártélyra, ők fogadó családokhoz kerülnek. A fogadó családok több mint felének gyermeke már nem a helyi iskola tanulója, de örömmel vesznek részt a település testvérkapcsolati programjában, hiszen a jövő évben mi utaztatunk ki gyerekeket Németországba. Nagyon sok „élő” kapcsolat van jelenleg is a gyerekek között, akik alig várják már a találkozást.

A május 7-i esti hazaindulásig igyekszünk sok-sok színes programot szervezni a vendég és a fogadó gyerekeknek. A felmerülő összes költséget az Önkormányzat és az Alapítványunk fogja fedezni. Így a gyerekek eljutnak Szegedre, ahol az egész napot töltik, délután pedig fürdenek a Napfényparkban. Elbicikliznek majd Mindszentre, másik napon tanösvény-túrán és akadályversenyen vesznek részt. Két délelőtt tanulnak az iskolában és csapatépítős közösségi játékokon vesznek részt. A programok szervezésében és lebonyolításában nagyon sokat segítenek azok a fiatalok, akik gyerekkorukban aktívan részt vettek a cserekapcsolatokban. Az Ő kapcsolataik ma is élők, igyekeznek minden lehetőséget kihasználni, hogy kijussanak illetve fogadni és vendégül látni tudják régi ismerőseiket. Ezért a nyáron a Balaton partjára terveznek egy közös hetet, melynek költségeire Alapítványunk pályázatot nyújtott be.

                                                                                                          Búzás Éva és Sajtiné Kati