Játszótér avatás
2011. november 17. 09:56

Kedves Gyerekek és kedves Felnőttek – akik még emlékeznek rá, milyen gyermeknek lenni!

Bizony, így van ez. Ha a felnőttek visszaemlékeznek, nekik is eszükbe jutnak saját gyermekkori vágyaik, gondolataik. Ilyenkor mindig rádöbbenek, hogy az az időszak azért nem is volt olyan régen.

 

A gyerekek életében a legfontosabb, hogy legyen valakivel játszani és legyen hol játszani

Tudjátok, minden felnőtt életének egyik legnagyobb célja, hogy gyermekei legyenek és a legnagyobb boldogsága, amikor látja, hogy jókedvűen, szeretetben, jó körülmények közt nőnek fel.

A mai napon mi, felnőttek értetek fogtunk össze, nektek örülünk. A mai nap a tietek, az együttlété, a vidámságé, a játéké, az új játszótér felavatásáé, – a Tiétek: a gyerekeké!

 

Kedves Gyerekek és kedves Felnőttek!

„Áldás a gyermek, a földről beszél, mely nehéz, s ahonnét vétettünk, és az égről beszél, amely az ígéret földje” – mondja Esterházy Péter, Rólatok, akik nemcsak a szüleitek számára vagytok fontosak, hanem az egész falu számára.

Ezt bizonyítja az az összefogás, ami az óvodából indult, s a végén kiteljesedett az egész településre: a delikát által meghirdetett „Főzzön játszóteret” programba való bekapcsolódás.

Köszönet és hála az UNILEVER Kft vezetésének, hogy kiírták ezt a pályázatot, lehetőséget adva arra, hogy településünkön is megújuljon a régi játszótér!

Az UNILEVER csapata hihetetlen jó érzékkel és támogatási ötlettel, a Delikát címkét gyűjtőknek nyújtott segítő kezet új játszótér építésére.

Főleg azoknak a kistelepüléseknek nagy lehetőség ez, ahol kevés anyagi fedet áll rendelkezésre új játékok beszerzésére.

Márpedig egy rendelet értelmében minden olyan játszóteret el kell bontani, amely nem felel meg az európai szabványoknak, így sajnos a mi régi játszóterünk sem maradhat közterületen a jövőben.

 Az ország legtöbb településének anyagi lehetőségek híján nincs módja arra, hogy a régi balesetveszélyes játszótér helyett új biztonságos játszóteret építsen.

Ebből a helyzetből a „Főzzön játszóteret!” program jelentette számunkra is az egyetlen kiutat. Sőt többet is ennél!

Közös célt adott mindazoknak, akik összefogtak és együtt gyűjtöttek a mártélyi gyerekek ügyéért.

Óvónők, szülők, barátok, szomszédok, ismerősök gyűjtötték a vonalkódokat, hogy együttes erővel tegyünk a településükön élő gyerekekért.

Így, összefogással elérhettük, hogy Mártély lett a következő település, ahol megépült az egyik új játszótér.

Köszönet és hála Csatlósné Erzsike óvónéninek, hogy elindította a gyűjtést, hogy nem adta föl a próbálkozást és Mártély lehetett az a település, ahonnan a legtöbb pályázatot beküldték.

Köszönjük mindenkinek, aki bekapcsolódott és támogatta a mártélyi új játszótér létrejöttét, köszönjük Ibolya óvónéninek a játszótér szélére ültetett kis tujákat.

Azt szeretnénk, ha minél több családban születhetne gyermek – hiszen minden értéket elsődlegesen a családon belül tudunk megőrizni és továbbadni.

És ennek érdekében mi, itt élők is igyekszünk minden lehetségest megtenni.

Összefogással szépült, újult meg az óvoda, köszönjük a festőnek, és minden támogatónak, segítőnek!

Általános iskolánkban – igen komoly áldozatok árán – megőriztük az osztályokat, rengeteg segítséget kapva a szülőktől, dolgozóinktól és a támogatóktól.

És itt van a mi új büszkeségünk: a játszótér!

Az a játszótér, amit az UNILEVER Kft-nek köszönhetünk!  A régi játszótéren kerültek elhelyezésre az új játékok, így a mártélyi játszótér is megfelel a jövőben az uniós szabványnak, lesz hol játszania gyerekeinknek.

 

Kedves Gyerekek!

Minden bizonnyal szeretitek a meséket, amelyekben a főszereplőt ismerik és szeretik, ahol barátokra talál, akik támogatják és jóban-rosszban kitartanak mellette.

Mindannyiunk életében nagyon fontos, hogy olyan közösségben élhessünk, ahol jól érezzük magunkat, amelyet a sajátunknak érzünk, amelyik támogat, amelyik mellettünk áll.

Hiszem, hogy a mi falunk közössége ilyen: biztonságos és boldog hely, ahol jó érzés gyerekeknek lenni, és ahol jó érzés felnőni!

Kívánom, hogy minden gyermeknek annyi szeretetben és törődésben legyen része, amennyire csak vágyik!

Kívánom, hogy sok önfeledt órát töltsetek az új játszótéren és sok örömben legyen részetek!

Az Unilever Kft-nek kívánunk sok sikert, sok örömet, mert tudjuk mindannyian, hogy kapni jó, de adni is legalább akkora öröm.

A jövőben sok-sok új játszótér átadás adjon örömet még a cégnek, ezt kívánom.

•  „Légy olyanná, amilyennek magad körül látni szeretnéd az embereket. Ne szavad, hanem lényed legyen a prédikációd!” (Amiel)

Most pedig megkérem az óvodás  gyerekeket, köszönjék meg a játszóteret a műsorukkal és egy csokor virággal.

 

Képes beszámolónkat az eseményről itt nézhetik meg.