Jó hangulatú, konstruktív szülői értekezlet a tornacsarnokban
2011. július 30. 12:17

Jó hangulatú, konstruktív szülői értekezlet a tornacsarnokban


Este 5 órára hívták össze a mártélyi iskolások szüleit az intézmény tornacsarnokába 2011. július 29-én, ahol Balogh Jánosné polgármester elsőként elnézést kért a helyszín változásért, majd röviden ismertette az iskola átadás előzményeit, s a jelenlegi helyzetet. Elmondta, a Kistérségi Társulás reggeli ülése előtt össze kellett volna ülnie az Oktatási Bizottságnak, amelyen azonban a Mártélyiakon kívül a kistérség többi meghívott képviselője nem jelent meg. A bizottsági ülés határozatképtelen volt. A Társulási Tanács nyolc órakor kezdődött ülésén nem vette napirendre a mártélyi iskola átadásáról szóló előterjesztést, mert a rendelkezésre álló anyagból hiányzott a Csongrád Megyei Önkormányzat véleménye. A rövid ülést követően nyilvánvalóvá vált, hogy Mártély nem számíthat segítségre, ezért a Képviselő Testület arra a döntésre jutott, hogy a jövőben Mártély önállóan tartja fenn az iskolát.

A bejelentést egyetértő moraj és lelkes taps köszöntötte. Baloghné felkérte a szülőket, legyenek segítségére az Önkormányzatnak bármilyen ötlettel, amely az iskola működtetésének racionális, takarékos voltát segítené elő. Számos ötlet vetődött fel, amely azt mutatja, a szülők örömmel üdvözölték a fordulatot. Többen jelezték, hogy társadalmi munkát és anyagi áldozatot is vállalnának az oktatás helyben tartásáért. Több képviselő is felszólalt, akik szintén örömüket fejezték ki, hogy minden nehézség és akadályoztatás ellenére, Mártély számára kedvező megoldás született, s ígéretet tettek, hogy mindenben segítséget nyújtanak az iskola színvonalas továbbműködtetéséhez, még akkor is, ha ez anyagilag terheket ró az Önkormányzat gazdálkodására.

A rendkívüli szülői értekezlet közel egy órás konzultációt követően azzal zárult, hogy augusztus közepe táján újabb összejövetelt szerveznek, ahol a részletekről, s az addig kidolgozott javaslatokról is tájékoztatják a Tisztelt Szülőket.