Szent Adorján Kumpamérkőzés Mártélyon
2011. június 27. 13:37

A megnyitó előtt a csapatok tagjai dedikáltak egy Fradi-mezt, melyet a későbbiekben jótékony célra árvereznek el. Szintén dedikáltak egy Bütyök Csárda Mártély-mezt, mely a találkozó emlékére a csárdában lesz kiállítva.

A sporteseményt Balogh Jánosné Mártély polgármestere nyitotta meg. Köszöntötte a résztvevő csapatokat, a meghívott vendégeket, és minden mártélyi focirajongót. Örömét fejezte ki, hogy egy ilyen rangos sporteseménynek Mártély adhatott helyet. Minden ilyen találkozó lényege az ismerkedés, kapcsolatok kialakítása, és természetesen a közös sportélmény. Megköszönte a szervezésben közreműködőknek, a „Hogy életük legyen” alapítványnak, Pótári Mihálynak és a Bütyök Csárda tulajdonosának a mérkőzés létrejöttében való lelkes és önzetlen közreműködését.

Ez után Nógrádi Tibor a Csongrád megyei Labdarúgó Szövetség elnöke köszöntötte a csapatokat, és abbéli örömének adott hangot, hogy a mártélyi labdarúgás újra felfelé ívelő pályára került, amely reményt ad arra, hogy a helyi labdarúgás ismét régi, vagy még annál is erősebb fényében ragyoghasson. Gratulált az elért sikerhez, s további kitartó munkára bíztatva a csapatot, ezzel zárta szavait: Hajrá Magyarország, Hajrá Mártély.

Deutsch Tamás Európa Parlamenti képviselő kezdőrúgásként kapura próbálta emelni a labdát, ám talán az erős ellenszél és az ünnepi utcai viselet alkalmatlansága miatt nem sikerült egészen profin a mozdulat. A közönség lelkes tapssal jutalmazta a mosolygó próbálkozót. Az „Öreg Fradi” – Gyulai Akadémia és a „Mártély Öregfiúk” – Bütyök Csárda csapatai mérték össze erejüket. Az „Öreg Fradi” csapatát kapuvédőként Kiss-Rigó László Szeged –Csanádi Megyéspüspök erősítette. Csöngető Endre játékvezetésével, és ifj. Tóth Sándor, valamint Varga Zoltán partjelzők közreműködésével, valamivel 11 óra után vette kezdetét a váratlanul tempós mérkőzés, amelynek első félidejében három gólt lőtt a mártélyi csapat.

A két félidő közötti szünetben Nógrádi Tibor egyesével átadta a megye III.-ban harmadik helyen végzett Bütyök Csárda Mártély játékosainak a bronzérmet, és ismét további szép eredményekre és eredményes szereplésre buzdította őket.

A második félidőben ráerősített az csapata, így a végeredmény 7 : 4 –re alakult, az „Öreg Fradi” csapata javára. A Szent Adorján vándorkupát Balogh Jánosné Mártély polgármestere adta át a győztes csapatnak.

A sportesemény a résztvevő csapatok, szakvezetők és szervezők részvételével, közös ebéddel és jó hangulatú beszélgetéssel zárult a Faluházban.