Pályázat indul a felelős állattartás elősegítésére a Magyar Falu program keretében

 

Mártély Községi Önkormányzat pályázatot ad be a Magyar Falu Program keretében a “Felelős állattartás elősegítése” (MFP-FAE/2021) című kiírásra. A program célja, hogy az 5000 fő alatti lakosságszámú települések állandó lakóinak segítséget nyújtson a nem kívánt állatszaporulat mérséklésére.

A pályázat keretében lehetőség nyílik a település lakóinak tulajdonában lévő állatok ingyenes ivartalanítási programjára, az állatok veszettség elleni összetevőt tartalmazó monovalens védőoltással (a továbbiakban: veszettség elleni védőoltás) történő beoltására és transponderrel (mikrochippel) történő megjelölésére (a kutyák esetében). Az ivartalanítás alapfeltétel, a program célja a túlszaporodás elkerülése, ezért külön nem lehet védőoltást vagy chippelést igényelni!

A pályázat beadásához az önkormányzatnak szüksége van egy előzetes igényfelmérésére. Ezért arra kérjük Önöket, hogy aki szívesen részt venne a programban, és van olyan saját tulajdonú macskája, kutyája, melyet

  • ivartalaníttatna
  • veszettség ellen oltással látna el
  • mikrochippel megjelöltetne (csak kutyák esetében)

az töltse ki a mellékelt HOZZÁJÁRULÓNYILATKOZAT elnevezésű dokumentumot és kinyomtatva, aláírva adja le aMártély Községi Önkormányzat Hivatalában (6636 Mártély, Rákóczi tér 1.).

A hozzájáruló nyilatkozatot helyben, az önkormányzati hivatalban is ki lehet tölteni!

A hozzájáruló nyilatkozat leadható 2021.06.15.-2021.06.22. közötti időszakban munkanapokon 8 és 15 óra között.

Az önkormányzati hivatalban történő személyes megjelenés szükséges, mert egy igényfelmérő ívet is alá kell pluszban írnia az állattartónak.

Nyertes pályázat esetében a kezeléseket az önkormányzattal szerződött állatorvos végzi el.